12 Mart 2013 Salı

Fırında Zencefilli Armut Tatlı Tarifi

Bence Benim Annem Fırında Zencefilli Armut Tatlı Tarifi

Bence Benim Annem Fırında Zencefilli Armut Tatlısı için Gerekli Malzemeler :


125 ml su, 100 gr toz şeker, 6 adet iri, sert armut, Üst Kaplama, 90 gr tereyağı, 60 ml bal, 7 adet ufalanmış zencefilli bisküvi, 50 gr toz badem, 50 gr yulaf ezmesi, 1 çay kaşığı tarçın, 12 çay kaşığı muskat rendesi, 1 çay kaşığı toz zencefil, 125 gr krema

Bence Benim Annem Fırında Zencefilli Armut Tatlı'nın Yapılışı :


Fırınınızı 180 derecede ısıtın
Suyu ve şekeri küçük bir tencerede karıştırın
Orta ateşte şeker tamamen eriyene dek karıştırarak pişirin
Armutları soyun, ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın Saplarını üzerlerinde bırakmaya gayret edin
Armutları kesik yüzleri tepsiye değecek şekilde geniş bir fırın kabına yerleştirin Üzerlerine zencefilli karışımı dökün 20 dakika fırınlayın

Üst Kaplama: Tereyağını ve balı küçük bir tencereye koyun ve kısık ateşte eritin Zencefilli kurabiyeleri, toz bademi, yulaf ezmesini, tarçını, muskat rendesini, zencefili orta boy bir kabın içinde karıştırın
Tereyağlı balı içine ekleyip iyice karıştırın
Armutları fırından alın ve tepsinin içinde ters çevirin Armutların her birinin üzerini hazırladığınız harç ile kaplayın
Tekrar fırına verin Armutlar yumuşayıp üzerlerindeki kaplama altın rengini alana dek 20 dakika daha pişirin…

0 yorum:

Blog Archive

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Blog Arşivi