13 Mart 2013 Çarşamba

Nohutlu Pilav Tarifi

Bence Benim Annem Nohutlu Pilav Ara Yemek Tarifi

Gerekli Malzemeler :

1 çay bardağı Pirinç 1 tatlı kaşığıTereyağı 1 çorba kaşığı Konserve nohut
1 tutam Dereotu
½ kırmızıbiber tabak süsü için Baharat

Ara Yemeğin Yapılışı :

Pirinç sıcak suyla ıslatılır ve en az 10 dakika dinlendirilir. Tencereye tereyağı eritilir. Süzgeçte yıkanan pirinçler tereyağının üzerine dökülür, tuz ilave edilir ve 2 dakika kavrulup, pilavın üstünü serçe parmak geçecek şekilde su ilave edilir. Suyunu çekmeye yakın nohutlar ilave edilir. Dereotu ve kırmızıbiber ile süslenip servis edilir.

0 yorum:

Blog Archive

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Blog Arşivi